BlogHomepage Nieuws

Salaris rijinstructeur

Salaris van een rijinstructeur

Als beginnende rijinstructeur kan je ongeveer €2.300,- per maand verdienen. Dit is meer dan een salaris van een vrachtwagenchauffeur. Je kan natuurlijk meer verdienen maar dit hangt af van de plaats en hoe hoog de concurrentie is in jouw regio.  Sluit je je aan bij een rijschool, kan de rijschoolhouder gebruiken maken van een CAO voor rijinstructeur. Dan word je salaris bepaalt door de salarisschalen.

Is mijn levenservaring bepalend?

Nee! Je levenservaring heeft geen invloed op je salaris als rijinstructeur. Wat je wel bepaald is jouw salaris. Want als je je eigen rijschool hebt bepaal jij je prijzen en kan je veel meer verdienen dan €2.300,- per maand.

Moet ik ZZP’er worden of franchisenemer?

Je kan beginnen voor jezelf of je kunt je aansluiten bij een franchise zoals Intest rijschool. Bij een franchise heb je wel meer kans dat je een volle agenda zult hebben. Want de franchise zorgt ervoor dat je een constante stroom van leerlingen zult hebben. Als je voor je zelf gaat beginnen moet je zelf achter leerlingen aan en zul je moeten concurreren met de prijzen van je concurrenten.

Hoe kan ik meer verdienen als rijinstructeur?

Je kan je salaris als rijinstructeur zelf bepalen en zelf verhogen als je dat wilt. Als jij al een tijdje in een regio rijdt, probeer dan is een keer in een andere regio ook les te geven. Of onderzoek waar er een kleine concurrentie is en probeer daar leerlingen te werven. Je kan ook in het weekend gaan rijden en in de avonduurtjes. Op deze manier kan je meer uren maken. En heb je een luxere lesauto dan de andere rijscholen zullen leerlingen zich sneller tot jouw rijschool trekken.

Rijinstructeur opleiding terugverdienen?

De rijinstructeur opleiding van Intest rijschool kan je in een maand terug verdienen als rijinstructeur. Dus je hebt het geld zo terug verdient.

Zie je jezelf al als rijinstructeur door jouw buurt rijden? Vul het contactformulier hieronder in en stel ons je vragen als iets niet duidelijk is. Of weet je het al zeker en wil je de stap nemen om iets nieuws te ondernemen? Vul dan het contactformulier hieronder in en wij doen de rest.  

    proefles aanvragen

    vraag een proefles aan
    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
    Menu