Range Rover Evoque!

lesauto rijschool intest

Autorijlessen zijn al duur genoeg, dus dan mogen ze ook best een beetje leuk zijn. Waarom dan nog lessen in een simpel autootje, als je ook voor een imposante Range Rover Evoque kunt gaan? Verkeersschool Intest uit Tilburg zag een gat in de markt en schafte zo’n enorme bak aan. Eigenaar Aiwen Diepa: “Het is een eyecatcher. Hier wil je gewoon in rijden.”

Zo’n auto is nogal een duur geintje. Niet?
“Nou, hij oogt veel duurder dan hij eigenlijk is. Een Audi of een BMW is duurder. Daarbij, op het moment van bestellen had ik twee auto’s nodig: een personenauto, en eentje met een trekhaak, waar mensen het aanhangerrijbewijs mee kunnen halen. Met deze kan dat allebei. Twee vliegen in een klap dus!”

“Heel onzuinig is hij ook niet, het is een diesel met een start-stopsysteem en hij loopt ongeveer 1 op 15. Daarmee is hij helemaal niet minder zuiniger dan de andere auto’s in ons wagenpark.”

“Daarbij is het gewoon een stoere auto. Hij valt op en het is ook niet een typische mannen- of vrouwenauto. Het is een eyecatcher. Iedereen kijkt ernaar en praat erover. Zelfs examinatoren praten erover. Het is dat een systeem bepaalt welke examinator welke examenkandidaat keurt, anders wilden ze wel met mij mee. Ik had er dinsdag nog een, die was zo blij dat ze eindelijk mee kon rijden.”

Nu staan je andere wagens stof te happen in de garage?
“Nee, met mijn andere wagens wordt ook gereden. Maar je merkt wel dat mensen om de Evoque vragen. Op dit moment zit hij helemaal volgeboekt. Dus als mensen nu nog komen, screenen we wel een klein beetje wie we erin laten rijden en wie niet. Een beetje marketingtechnisch, hebben die mensen een grote kennissenkring en kan het ons extra studenten opleveren, daar letten we wel op.”

“Ik had verwacht dat het de dames af zou schrikken, maar in tegendeel. Die vinden het juist heel tof om in de auto te rijden die veel voetbalvrouwen als Victoria Beckham ook hebben.”

“Het is ook niet zo dat lessen in de Evoque duurder zijn dan lessen in de Volkswagen Golf of Audi A3. Alles is hetzelfde geprijsd. De kosten laten afhangen van de auto waar je in zit, dat is echt onzin.”

Lessen in een P.C. Hoofttractor, is dat niet veel moeilijker?
“De angst is er wel, maar door steeds dingen uit te leggen, wordt die wel minder. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat je in zo’n auto kunt rijden als je slaagt. Hij is niet veel langer dan een gewone auto, maar wel iets breder. Gelukkig heeft hij sensoren, dat scheelt al een hoop. Een achteruitrijcamera zit er niet in, maar als dat wel zo was geweest, had ik dat helemaal niet erg gevonden. Over tien jaar zijn die dingen standaard, dan heb ik liever dat je er nu al mee leert rijden. Toch?”

“Je merkt wel dat mensen bewuster kijken naar in wat voor auto ze lessen. Zeker de helft vraagt wat we hebben staan. Dan hoor je wel eens: ‘die andere lesschool had alleen maar Corsa’s, dan rij ik toch veel liever in een Evoque.’ Als je zoveel betaalt, dan wil je wel dat het een beetje uitstraling hebt.”

Bron: www.deondernemer.nl