Brommerrijbewijs of scooterrijbewijs regio Tilburg

Vanaf €49,90 per les

Ben je bijna 16 en wil je graag je zo snel mogelijk je brommerrijbewijs of scooterrijbewijs halen? Meld je dan gelijk aan bij rijschool Intest. Onze rijschool heeft verschillende instructeurs die gespecialiseerd zijn in het geven van brommer rijles. Woon je in regio Tilburg? Bij rijschool Intest heb je altijd de meeste voordelen. Waarom? Omdat wij precies weten wat je nodig hebt om met enkele brommer rijlessen je brommer rijbewijs te halen.

Proefles scooterrijles aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Wat zijn je voordelen bij rijschool Intest?

brommerrijbewijs scooterrijbewijs tilburg

Eerst theorie, daarna de weg op

Om goed met je brommer aan het verkeer te kunnen deelnemen, is het noodzakelijk dat je eerst je brommer theorie-examen haalt.
Voordat je kunt beginnen met brommer rijles, dien je dus eerst je theorie certificaat (AM) op zak te hebben. Met gemiddeld 4 tot 6 bromfiets rijlessen, kun je vaak al je brommer rijbewijs halen. Maar als je het wilt en kunt, natuurlijk ook in één dag. Het praktijkexamen voor de brommer bestaat uit 2 onderdelen:

1. Het theoriecertificaat
Vanaf 15,5 jaar mag je het theoriecertificaat halen. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen over de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoordelijk rijgedrag en milieu en voertuigtechniek. Je moet minimaal 40 vragen goed beantwoorden om te slagen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

2. Het praktijkexamen
Na het behalen van je brommerrijbewijs met je vanaf 16 jaar het praktijkexamen afleggen. De examinator zal je brommer rijvaardigheden beoordelen op je verkeersdeelneming op de openbare weg. Je wordt beoordeeld of je je bromfiets goed beheerst.

Je brommerrijbewijs of scooterrijbewijs in één dag?

Sta je te popelen om in één dag je brommerrijbewijs of scooterrijbewijs te halen? Wie wil dat nou niet. Daarom biedt rijschool Intest een korte cursus aan om je optimaal voor te bereiden om je bromfietsexamen. Dat kan dus al binnen één dag! Naar wens kun je in de ochtend nog brommerrijles volgen en in de middag het praktijkexamen afleggen. Lekker op een comfortabele bromfiets bij één van de beste rijscholen bij jou in de buurt.

Prijzen brommer/scooter rijlessen

PAKKET 1

4 lesuren (dagcursus)

519 499
 • 4 rijlessen
 • 1 CBR Praktijkexamen
 • Examenreservering met 4 leerlingen

PAKKET 2

4 lesuren (dagcursus)

599 549
 • 5 rijlessen
 • 1 CBR Praktijkexamen
 • Spoedaanvraag

Waar kan ik de theoriecursus en theorie-examen voor de brommer halen?

Bij rijschool Intest kun je op afspraak een brommer theoriecursus volgen. Wij hebben hiervoor een aantrekkelijk brommer theoriepakket die je makkelijk thuis kunt volgen. Zo kun je op je eigen tempo met behulp van brommer theorieboeken en cd’s snel en simpel je brommer theorie oefenen.
Zodra je je alle kennis goed eigen hebt gemaakt, kan je je aanmelden voor het brommer praktijkexamen.

Plan flexibel en snel jouw uren in

Begin al vanaf 15,5 jaar met de theorie

Al meer dan 25 jaar ervaring

Haal je rijbewijs binnen één dag

Ben je toe aan je brommerrijbewijs?

Ben je toe aan het behalen van je rijbewijs voor de brommer? Op deze pagina geven we je alle antwoorden op de vragen die met het behalen van je rijbewijs voor de brommer te maken hebben.
Hoe oud moet je zijn om te starten met brommer rijles?

Als je 16 jaar oud bent, mag je met brommer rijles beginnen. Dit kan je vanaf 16 jaar gelijk aanvragen bij rijschool Intest. Het is wel noodzakelijk dat je eerst je brommer theorie-examen hebt gehaald. Dit mag vanaf 15,5 jaar.

Hoeveel brommer rijlessen heb ik ongeveer nodig?

Het aantal brommer rijlessen die je nodig hebt om je brommer rijbewijs te halen, verschillen per type leerling. De ene leerling heeft aan 4 rijlessen genoeg, de andere leerling zal er meer nodig hebben. Je kunt het beste rijschool Intest vragen om een goede inschatting voor jou te maken.

Heb ik een gezondheidsverklaring nodig om mijn brommer rijbewijs te halen?

Nee, voor je brommer rijbewijs heb je geen gezondheidsverklaring nodig.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op mijn brommer rij examen?

Rijschool Intest bereid je zo goed mogelijk voor op je brommer examen. Wij weten tenslotte het beste wat je kunt verwachten en wat je hiervoor weten moet.

Wat moet je meenemen tijdens je praktijkexamen?

Naar het praktijkexamen moet je een geldig identiteitsbewijs, zoals je paspoort of een identiteitskaart meenemen. Daarnaast moet je de uitnodiging die je van het CBR hebt ontvangen bij je hebben.

Hoe verloopt het brommer praktijkexamen?

Bij aankomst in het CBR-examencentrum zal je eerst kennismaken met je examinator. Deze zal je uitleggen hoe het praktijkexamen voor de brommer verloopt. Daarbij controleert de examinator of je je identiteitsbewijs bij je hebt. Ook wil hij weten of je je theorie-examen hebt gehaald. Hierna geeft de examinator je een ontvanger. Tijdens het brommer praktijkexamen krijg je hierop instructies die je moet uitvoeren.

Wat gebeurt er precies tijdens de examenrit?

Met behulp van de aanwijzingen van de instructeur, rij je op je brommer een examenrit van circa 25 minuten. De examinator rijdt op zijn eigen brommer achter je aan. Als je dit hebt afgesproken of graag wilt, kan ook je eigen rijinstructeur van rijschool Intest op zijn brommer met je meerijden. In totaal duurt het brommer examen 45 minuten.

Tijdens het brommer examen moet je het volgende laten zien:
 • Dat je een goede beheersing over je brommer hebt
 • Dat je alle verkeersregels uitstekend in de praktijk weet toe te passen
 • Dat je op de juiste snelheid in het verkeer deelneemt
 • Dat je precies weet waar je met je brommer mag en moet rijden
 • Dat je veilig op de brommer weet te rijden, zowel voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers
Krijg ik gelijk na het praktijkexamen de uitslag?

Ja, als je klaar bent met je praktijkexamen voor de brommer, hoor je gelijk of je het gehaald hebt.

Gefeliciteerd, je hebt je brommer rijbewijs gehaald?

Na de dag van je praktijkexamen kun je gelijk je brommer rijbewijs bij de gemeente aanvragen waar je staat ingeschreven.

Ben je gezakt voor je brommer rijbewijs?

Als je onverhoopt bent gezakt baal je natuurlijk. Luister dan goed naar de examinator die je gelijk na het praktijkexamen zal uitleggen wat er allemaal goed ging en aan welke vaardigheden je nog moet werken. De instructeur zal je dit toelichten aan de hand van het uitslagformulier. Wij adviseren je om in dit geval contact met rijschool Intest op te nemen. Wij gaan je dan met de geconstateerde verbeterpunten zo optimaal mogelijk voorbereiden op je herexamen voor je brommerrijbewijs.

Kom ik mogelijk in aanmerking voor een speciaal praktijkexamen?

Mocht je door omstandigheden binnen 5 jaar 4 keer zakken voor je brommer rijexamen, dan kom je in aanmerking voor een speciaal examen. Dit kan ook eerder als je kunt aantonen dat je een beperking hebt, bijvoorbeeld bij autisme, ADHD of extreme angst. Vraag rijschool Intest naar de mogelijkheden hiervoor.

Proefles aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.