CBR theorie aanvragen

cbr theorie aanvragen

CBR

Praktijkexamen, theorie-examen en nog veel meer examens die je allemaal bij het CBR kunt afnemen. Het CBR is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan dat door de minister van Infrastructuur en Milieu belast word om de verkeersveiligheidstaak te vervullen. Ze beoordelen of iemand geschikt is om de weg op te gaan bij het examen. Om een autorijbewijs, motorrijbewijs, brommerrijbewijs en nog veel meer rijbewijzen te kunnen halen moet je eerst een theorie-examen afleggen bij het CBR.

Theorie-examen reserveren bij het CBR

Sinds dat CBR het nieuwe reserveringssysteem in gebruik heeft genomen kan je alleen nog via het internet of een rijschool je theorie-examen reserveren. Mijn theorie aanvragen is de intermediair voor het reserveren van jouw theorie-examens. Door het nieuwe systeem van CBR kan je meerdere voorkeurdatums kiezen en die afnemen op jou gekozen CBR examenlocatie. Je kan meteen zien wanneer je een theorie-examen kan afnemen bij het CBR. Als je een theorie-examen datum wilt vastleggen via de website van CBR moet je een DigiD hebben om in te loggen. Je kan via iDeal betalen op mijn.cbr.nl. Klik hier als je het examen via mijn.cbr.nl wilt aanvragen.
Hoe kan ik een theorie-examen aanvragen? Je begint met het inloggen op mijn.cbr.nl met je DigiD. Daarna klik je op de gewenste voertuig(autobrommer motor) waar je je theorie-examen voor wilt doen. Je komt dan in de reserveringsomgeving waar alles voor zich spreekt. Wanneer je een datum kiest, kijk dan goed of je dan kan want je moet een afspraak een week van te voren wijzigen. Een paar dagen voor het theorie-examen de afspraak verplaatsen kan niet en je bent dan je geld kwijt als je niet naar het examen gaat. Het CBR is alleen doordeweeks open en het kan zijn dat je tijdens schooltijd een theorie-examen hebt, hiervoor kan je bij je school vrij vragen.
Nadat je je theorie-examen hebt aangevraagd en je de betaling hebt voldaan krijg je binnen 5 werkdagen een e-mail met informatie over je examen. In deze e-mail zit ook jou oproepkaart. In de oproepkaart staat de reserveringsnummer waarmee je jou examen kunt opvragen bij het CBR op de dag van de examen. Op de dag van het examen moet je ongeveer 15 minuten van te voren aanwezig zijn. Je moet inloggen met je reserveringsnummer en je spullen in de kluisjes leggen met je mobieltje. Hierna zal jou reserveringsnummer verschijnen op een scherm en word je opgeroepen om naar de zaal te komen.

Theorie leren

Wil je in 1x slagen voor het theorie-examen? Dan kan je meerdere dingen doen, je kan bij verkeersschool Intest een theorie cursus volgen met een slagingspercentage van 95%. Je kan een online theorie cursus volgen bij verkeersschool Intest. Maar je kan ook zelf uit het boek leren, maar hierbij moet je rekening houden dat je geen aanspreekpunt hebt wanneer je onduidelijkheden hebt over de theorie. Wij kunnen jou wel helpen met een paar tips. Hieronder volgen 5 tips om je theorie-examen ietsje makkelijker te maken bij het CBR.
Tip 1: Veel mensen denken dat ze het theorie-examen heel gemakkelijk en snel kunnen behalen. Maar onderschat het theorie-examen niet. Het aantal mensen dat zakt is hoger dan het aantal mensen dat slaagt. Begin op tijd om het theorie te oefenen.

Tip 2: Begin op tijd met het leren van je theorie en reserveer een examen van te voren. Soms moet je een aantal weken wachten op een afspraak voor je theorie. Op deze manier kan je er naartoe werken.

Tip 3: Oefening baart kunst. Alleen theorie leren helpt niet, je moet ook de stof in praktijk brengen. Dit kan je door rijlessen te nemen maar ook door zelf naar buiten te gaan en het in praktijk te brengen. En je kennis oefenen met de borden die je buiten ziet.

Tip 4: Blijf het theorie oefenen en blijf jezelf verbeteren. Wees niet bang om fouten te maken want je kan ze beter maken voor je examen dan op je examen.

Tip 5: Op de dag van het examen neem je identiteitsbewijs mee en je oproepkaart. Zorg dat je uitgerust bent en fris bent. Dit zal de spanning gedeeltelijk weghalen en je goed voorbereiden op het examen. Als je de tips hebt opgevolgd zal je zeker een grote kans van slagen hebben op je theorie-examen.