Slagingspercentage Rijscholen

slagingspercentage rijscholen

Slagingspercentage rijscholen verschilt per regio

De juiste rijschool kan ervoor zorgen dat je straks snel en goedkoop je rijbewijs kan halen. De juiste rijschool zorgt er ook voor dat je straks een veilige toekomst op de weg hebt. Het gaat er natuurlijk om dat je leert verantwoord rijden en niet dat je eventjes snel je rijbewijs haalt. Wees daarom kritisch bij het kiezen van de juiste rijschool. De ene rijschool heeft een hogere slagingspercentage maar vraagt ook meer lesgeld dan het gebruikelijke. De andere rijschool heeft een hoge slagingspercentage maar vraagt een redelijke prijs. Dan kun je zelf bepalen welke rijschool je neemt.

We hebben hieronder een lijstje gemaakt met vragen die je je rijschool kunt vragen voordat je kiest om bij hun te gaan lessen.

  • Wat gebeurt er als een rijles uitvalt, een rijinstructeur ziek wordt of als het lesvoertuig pech heeft?
  • Als het voertuig pech heeft is er een vervangende voertuig, of als de rijinstructeur niet kan, is er dan een vervanger?
  • Als het niet mogelijk is om de geplande rijles te volgen, krijg ik dan mijn geld terug?
  • Als ik een les niet kan volgen door omstandigheden, kan ik de les dan een later moment inhalen?
  • Heb ik les van een vaste rijinstructeur?
  • Heb ik les in een vaste lesvoertuig?

Welke slagingspercentage heeft die rijschool?

Alle rijscholen in Nederland staan geregistreerd bij het CBR. Op de site van het CBR kun je ook de slagingspercentages vinden van de ingeschreven rijscholen.

Gebruikt mijn rijschool een instructiekaart?

Op je instructiekaart houd je de voortgang bij van de opleiding. Een instructeur vult deze instructiekaart aan elke keer nadat je klaar bent met het lessen. Je kunt ook op de kaart zien waar het de volgende les over gaat.

Mag mijn rijinstructeur wel les geven?

Daar kan je zelf achter komen, vraag je rijinstructeur om zijn WRM-certificaat en dan kan je het zien. Bij het IBKI kan je ook gegevens opvragen van je rijinstructeur. Je kan de afgiftedatum en geldigheid van WRM-certificaat opvragen.

Meer kans van slagen met een tussentijdse toets

Wil je je slagingskans verhogen? Doe dan een tussentijdse toets bij jou rijschool.

Hoeveel kost een rijles?

Verschillende rijscholen hebben verschillende prijzen. Je moet kijken naar hoeveel minuten les je krijgt en vooral de kwaliteit van de lessen, dit moet je afwegen met de prijs voor de rijles. Bij rijschool Intest krijg je altijd rijles in dezelfde lesauto en met dezelfde rijinstructeur. Hiernaast staan onze rijles pakketten.

Welke regels hebben rijscholen?

Alle rijscholen die zijn ingeschreven bij het CBR moeten ook volgens de regels werken van het CBR. De regels staan in het inschrijvingsovereenkomst en het vademecum voor rijscholen.